augusztus-utolso-hete

Augusztus utolsó hete! Gyorsan készüljünk a sulira!?

August 25, 20222 min read

Minden év augusztus utolsó hete egy kisebb maratonnal ér fel, amikor is a szülők egy végeláthatatlan listával próbálnak mindent beszerezni és megtenni, hogy a gyerkőc könnyen és gyorsan vegye a sulikezdést.
Hoztunk nektek pár tippet és tanácsot, amivel tényleg könnyen, örömmel és stresszmentesen tudjátok a sulit kezdeni.

Semmiképpen se foglalkozzatok tanulással!

Ez az első és legfontosabb tanács vagy már inkább szabály! A suli előtti utolsó napokat játékkal, közös élményekkel, akár egy utolsó nyárvégi, hétvégi kirándulással és még több játékkal töltsétek. A tanulásra, ismétlésre, gyakorlásra lesz még elég idő, amint becsengettek. Igenis ki kell élvezni a nyár és a vakáció utolsó napjait. Ez hatalmas segítség a gyermeknek, stresszmentesen, tele élményekkel és történetekkel fog neki vágni az új tanévnek.

Játékos tanszer vásárlás együtt!

Ezt a gyerekek nagyon szokták szeretni, a szülők már kevésbé.  A gyerkőc minden színeset, menőt, látványosat, megvenne, de próbáljuk inkább a gyakorlatias gondolkodásra sarkallni. Hogyan? Ha tud már számolni, akkor játsszunk „Gazdálkodj okosan” játékot a boltban. Egy bizonyos összeg alapján, ő válogassa össze a listán szereplő tanszereket. Szuper fejlesztő foglalkozás számára és rendkívül hatékony, hogy megtanulja, a „menő-csili-vili” borító nem sokban különbözik az egyszerűbbtől, sőt.

Csomagoljuk be a könyveket együtt!

A könyvek becsomagolása nemcsak egy klassz közös élmény, de szuperül fejleszti a gyermek kézügyességét, kreativitását, problémamegoldó képességét. A legizgalmasabb pont pedig, amikor örömmel ragaszthatja rá a névmatricát a könyvre, majd ha már tudni írni, büszkén írhatja rá nevét és osztályát, amit kezdeni fog.

Beszélgessünk vele, meséljünk neki az iskolai mindennapokról, szép élményekről.

A szülői, kedves tapasztalat átadásánál semmi sem számít jobban a gyermeknek. Meséljük el neki, hogy mire kell majd figyelnie, hogyan néz ki majd egy napja, hány új kispajtása lesz, vagy éppen mennyire klassz lesz újra látni az osztálytársait, mennyi mindent mesélhetnek majd egymásnak a nyári élményekről. Kedvesen magyarázzuk el neki, hogy mindig legyen türelmes, kedves és segítőkész társaival.

Használjátok ki az utolsó napokat és készüljetek játékosan a szeptemberi becsengetésre.
Kellemes sulikezdést kívánunk minden lurkónak! 😊

Back to Blog